Sol sol sol

jag älskar sol och värme!

Underbar helg i Götet

Efter 4 dryga timmar i en varm tenta sal i Lund (fredagen den 25 april) var jag äntligen fri. Det var sol ute och jag kände en enorm lättnad. Gick bort till andarahandsbokhandeln och köpte boken till finansiell ekonomi och körde sedan bort till akademibokhandeln på Sparta för att köpa den sista boken som vi skulle ha till internationell ekonomi. Båda är på engelska men men vad kan man göra :P. Efter besöket på sparta körde jag hem för att packa och fixa till mig. Hälsade på Sheima i en timme sedan kom pappa och hämtade mig för att köra mig till stationen. kl 17.11 bar det av till Götet för att spendera en helg med älskling och hans familj. Helgen blev lyckad men gick alldeles för fort.

Jag har nog inte varit så glad som när jag steg av tåget denna fredag. Mot mig kommer en snygg kille som jag vet är BARA MIN! jag slängde mig i hans armar och kramade honom så hårt jag kunde. Tänk att en vecka ifrån varandra kan kännas som en evighet, helt otroligt.

Lördag betydde shopping, eller ja jag skulle shoppa men hittade enbart ett par Tommy Hilfiger tygskor och senare "One Tree Hill" boxen (sä 4). ÄNTLIGEN! Dumt av mig att köpa den nu när jag har sååå mycket plugg framför mig, men men gjort är gjort och har redan sett 4 avsnitt :P haha

Igår bowlade vi med hela familjen sockander och vinnarinstinkten infann sig hos familjens tre tjurar. Det slutade med att pappa sockander tog hem den prestigfyllda segern mellan tjurarna och tätt där efter följde Benjamin sockander, daniel sockander och sedan james sockander. Vi tjejer spelade mest för att det var kul och visst gick det bra för oss också, riktigt bra :)

Nu ska jag sätta migboch läsa lite internationell ekonomi för att bse vad det är som väntar mig framöver. Ska dock ta tag i det rejält från och med imorgon.

Ha det bra i det underbara vädret.
På återseende...

Tjingeling

Drömmen lever ännu

Enda sedan jag var liten har jag haft en dröm. En dröm om att växa upp till en snygg och ståtlig kvinna som kan gå längs med stans alla gator och bli beundrar för sin underbara utsrålning och charm. Aa förutom detta så har min flickdröm även inkluderar modellyrket. Varje år när Fröken Sverige tävlingen avgjordes i TV satt jag spikad för att se vem som skulle bli Sveriges representant till Miss universum. Varje år sa jag till mamma " När jag blir 18 år gammal, då ska jag ställa upp i tävlingen och bli nästa Fröken Sverige". Det blev så klart aldrig av, men visst kan man ha drömmar.

Nu när jag vuxit upp har jag insett att jag inte kommer bli den ståtliga kvinnan med utstrålningen som jag drömde om som liten. Mitt självförtroende är inte det bästa och mina looks är inget att skryta med heller. Dock lever drömmen kvar om att få vara modell, att stå framför kameran och le i massor. Jag har gjort ett "modelluppdrag", om man ens kan kalla det för det. Jag fick en inbjudan, liksom alla andra tjejer i malmö fått, att gratis bli fotograferad och stylad hos the studio. Riktigt skoj var det och det blev många fina bilder som jag sedan fick köpa. en del har sagt att jag borde skicka in de till någon agentur men som sagt, mitt sälvförtroede är inte det bästa och min hjärna säger åt mig att det inte är lön då de ändå inte kommer vilja ha mig.

Så jag antar att allt detta fortfarande kommer leva kvar i mina drömmar, jag hoppas innerligt att de en dag ska slå in!


              

Våren ÄR här

Jag har fått uppleva bästa vårtecknet idag, ANKUNGAR!! Vad betyder det om inte att våren är här!?

     
Var på promenad med pappa och fick syn på dessa små liven, troligen första gången i vattnet för de bokstavligen hoppade  av glädje

Längtan

image50
Längtar efter att får vara hos dig, att få ligga i din famn och bli ompysslad och älskad. Har inte träffat dig på en hel vecka nu och jag saknar dig oerhört mycket. Imorgon ses vi baby, LÄNGTAR!

apelsin, kiwi

ja som ni alla vet så har jag fått en blender och en bok med recept på smoothies. I brist på ingredienser kunde jag inte göra någon smoothie ur boken igår så jag bestämde mig för att komponera en egen. Med en apelsin och två stycken kiwi mixade jag ihop en riktigt god smoothie. Den såg riktigt äklig ut i färgen, väldit grön med mörka korn i, men det var sååå god. Så om ni vill kan ni ju alltid prova en Martina special ;) hehe

tjingeling



Tell me how I'm suppose to breath with no air

Underbara vår :)

Gud vad jag älskar detta vädret, även om jag måste sitta inne och plugga. Hoppas nu det håller i sig och att det blir fint väder i helgen också så vi kan grilla uppe i gbg :) hade varit mysigt.

Älskling är back in sweden, fast kvar i gbg (vilket jag anade att han skulle). Vi ses på fredag honey, can't wait!

Ikväll är det Top Model och ett måste på mion lista "att göra", kl 21 gäller det att vara bänkad framför dumburken :)

Dagens kärlek: Älskling är hemma igen, top model & underbart väder
Dagens hat: MAKOEKONOMI, tråkigt att behöva sitta inne när det är fint väder

tjingeling

En blender rikare

Tog en lång promenad med mammi och pappi i pildamsparken, ca 1h. Sedan bar det av till maxi för att handla mat. Väl där visade jag de en blender som jag önskat mig länge för att kunna göra gda drinkar och nyttiga smoothies. De tyckte om den men sa att det var helt onödigt att köpa en när man kan använda matberedaren som vi redan har hemma :S. Vi gick där ifrån men bara några hyllor bort fann jag en bok med massor av recept på olika smoothies, både nyttiga, återhämtningsdrycker och törstsläckare men den innehöll även recpet på juicer av alla dess slag. Efter en lite längre diskusion lyckades jag få mamma till att gå med på att köpa den, då det bara var en kvar. När vi var på väg till kassan sa pappa, "Ja men om mamma köper boken till dig, då ska jag köpa blendern!" och vips så var jag en bok och en blender  rikare :) HÄRLIGT! Nu ska jag bli nyttig :)

nu ska jag sova, har mycket att plugga imorgon. puss och kram

I´m out

image49
Så här ser min nya ägodel ut fast Pianosvart!

Ineffektiv är vad jag är

På fredag smäller det, då gäller vinna och försvinna, eller ja nästan iaf. Kl 8 på fredag ska jag skriva tentan i Makroekonomi, äntligen! Måga av er tänker nu säker "vadå äntligen, hur kan man längta efter att få skriva en tenta?". Jo det är nämligen så här att denna kursen har varit såååå tradig att jag längtar efter att den ska ta slut, och det gör den officiellt kl13 på fredag. SKÖNT!! Sen att jag pluggat si så där bra idag är en annan femma, men jag har 2 dagar kvar och det är inte mycket kvar som jag behöver lära mig, det ska jag nog klara av sen kan man bara göra sitt bästa på tentan :) och hoppas på att det räcker hela vägen :)

Något jag önskar mig nu så in i bomben är att min älskling ska komma hem så vi kan åka på små eftermiddags utflykter till typ stranden eller bara mysa tillsammans. Det är snart en vecka sedan vi sågs, senast i fredags fick jag en puss (och en underbar blomma) av min baby. Imorgon kommer du hem men vi lär inte ses förrän på fredag eftermiddag när vi ska åka till GBG/Halmstad (ej bestämt än vart vi åker men åka ska vi)

Har suttit i solen på vårt trädäck här hemma i bara 30 min och har redan blivit röd om nosen! Solen tar oerhört bra alltså och det är riktigt skönt att sitta i solen där det inte blåser :)

Nä nu ska jag plugga lite till sen ska jag på en lång promenix med mamma och pappa :)

Tjingeling

söndag

Jag har länge sagt att jag måste gå ner i vikt men vet i tusan hur jag ska göra. Någon som har något tips på snabb viktnedgång??
Anyway, jag har börjat jobba. Vädret har ju varit så fint i helgen så både igår och idag åkte jag bort till Limhamnsfältet och sprang från hundrastplatsen längs med hela stranden bort till sista bryggan (nakenbadet). Den sträckan är ca 2,5 km och nät jag kom till slutet vände jag och sprang halva vägen tillbaka, orkar inte mer just nu. Har tappat all min kondition alltså, den är puts väck :S Men jag ska inte  ge mig, jag ska få tillbaka den om jag så ska dö varje gång jag springer :)

Var gång då jag har en tenta att plugga till ökar min mängd inlägg, märkligt nog :P.. det är nog så att detta är mer intressant än att sitta och studa in en massa info i huvudet :S
Nu måste jag dessvärre återgå till skiten

Tjingeling


Saknar

jaha min älskling har det bra i England men jag saknar honom för fullt, kan inte hjälpa det. Jag får trösta mig med att titta på den fina blomman jag fick av honom innan han åkte, en lila orkidée som står så ståtligt i mitt fönster.

MISS YOU BABY


plugga

ja då är det bara 5 dagar kvar innan jag ska ha min förbaskade tenta, jag kan inget ska jag säga er. Jag har jätte panik och vet inte var jag ska börja. Vill bara lägga mig ner och dö. Behöver tröst men min älskling är inte här och jag kommer inte träffa honom förrän på fredag igen :S

SKIIIIIIIIIT!!!!!


image47

jag vill ha tillbaka min gamla kropp, då jag var vältränad och smal. Nu ser jag mest ut som en stor uppstoppad korv, usch! Hur ska jag kunna komma tillbaka?? Jag blir galen!!

Bowling

kom nyss hem från en skojig kväll på Big Bowl med lundavännerna. Vi hade riktigt skoj och spelade i hela två timmar. Snacka om att man kommer ha träningsverk imorgon i armen för man använder ju muskler som man i vanliga fall inte använder. Har även kommit på en het kandidat till valet av maskeradtema... den som lever få se!

Nä, nu ska jag sova, sov gott alle samman!

tjingeling

Livet

Idag på Operah's show hade de en gäst som nyligen fått diagnosen om att han har en cancer som är obotlig och att han bara har några få månader kvar att leva. Han är gift och har tre små barn, alla under 5 år, och jobbar bla som professor på ett univeristet i USA. Alla som fått reda på att man har har cancer av något slag vet att det är ett hemskt besked och en tuff tid i livet som man ska tampas med. Även vi som inte har drabbats av cancer kan iaf föreställa oss hur tufft det måste vara. Att inom ett par månader behöva lämna allt, verkligen allt man har, för att inte finnas mer. Man kommer aldrig få en chans att se sina barn växta upp eller få åldras med den man älskar mest.

Mannen hos Operah var där för att föreläsa om livet. Han skulle ge publiken och oss TV-tittare en föreläsning som han kallade för "den sista föreläsningen" som han även hållt för sina studenter på universietet. Föreläsningen gick ut på hur man ska leva sitt liv bäst för att få ut så mycket som helst utav det. Han nämnde bland annat att man inte ska bli arg på sina föräldrar för att de kritiserar dig när du har gjort något fel utan vara tacksam. Anledningen till att de kritiserar dig är för att de bryr sig om dig, de vill hjälpa dig att bli en bra människa. Den dagen de inte kritiserar dig har de slutat bry sig!

Han talade om att om man vill något med sitt liv så ska man göra allt man kan för att uppnå det, även om man får en massa bakslag, fortsätt kämpa så når du dit till sist. Han menar att om man inte gör det man vill så kommer man ångra sig i framtiden

"When we fegret something, its not because we did it. It's because we didn't do it!"

Kom ighåg det nästa gång i påstår att något är omöjligt eller när ni säger att ni ångrar det ni gjorde.

För att få något här i världen ska man aldrig sluta kämpa, man måste slita hcäekn av sig även om det ibland är pest och pina. Slutprodukten kommer ge dig allt du vill och mer där till om du verkligen kämpar. Lev i nuet och ta iget förivet, Life's to short!

Med detta i åtanke så ska jag sätta mig och plugga satan för jag ska banne mig klara denna förbaska de tenta, har en vecka på mig och jag ska allt visa er att även om det man läser är så tråkigt att man somnar i boken så är det aldrig omöjligt att klara sig!! Följ mitt exempel och sätt er och tänk igenom vad ni egentligen vill av ert liv. Man kan aldrig veta vad som väntar runt hörnet och vad som kommer ske i ditt liv nästa vecka eller månad. Ta vara på den tid du har idag och ta dagens som den kommer. Försök uppfylla dina drömmar, det finns inget som är omöjligt! Vill du bli läkare, jadå får du kämpa med sudierna och se till så att du blir det. Vill du bli jurist, tveka inte utan go for it.

Kom bara ihåg att alltid vara ödmjuk mot din omgivning, det är en gylene regel som man lärde sig som liten.
Jag personligen kallar den för "den gyllene regeln":


"Behandla andra så som du själv vill bli behandlad"

Det var allt för mig just nu, hör sen

Tjingeling

Dag 15 i varje månad...

...en speciell dag för mig och min älskling. Det är nämligen vår dag, dagen då vi blev tillsammans (15 sep 2006). Idag är det 1år och 7 månader sedan vi blev en. Jag älskar dig mer än någonsin!!! (L)


image46

Maskerad

Ja, nu har jag bestämt mig, det blir en maskeradfest när jag firar min 20års dag. Problemet är bara vad jag ska ha för tema. Det är klart kul om alla klär ut sig olika men samtidigt så är det också kul att ha ett tema. De flesta som bestämmer sig för att ha ett fast tema brukar välja "Hollywood", filmsjtärnor eller helt enkelt svart/vitt tema. Jag vill inte ha något som alla andra brukar ha, jag vill ha något ovanligt. Tänkte först på antika grekland där alla rullar in sig i vitt lagan och har en olivbladskrans runt huvudet men då ser ju alla lika dana ut. Har även tänkt på pirattema men det är också tråkigt. Barnkalas-tema med fiskdam mm hade varit kul men vad ska man isf klä ut sig till

Är det någon som har tips på något häftigt tema så kommentera gärna, jag har idétorka...

tjingeling
image45

En helg i GBG

Jag har haft en underbar helg med min älskling och  hans falmilj. I lördags var jag och benne i stan och shoppade. Jag köpte faktiskt ett par jeans, ett par skor och en väska (bilder kommer upp senare). Där efter, kl 16, begav vi oss till Cirkus Brazil Jack för att se deras föreställning. Eftersom jag känner Trolle, ägaren, så fick jag ta med hela familjen Sockander helt gratis plus att vi fick sitta på VIP platserna längst fram vis scenen. När prgorammet drog igång fick även jag och familjen sockander vara med på några hörn. Dominique fick kasta lysande bollar till clownerna, jag fick spela vals me klockor, James och Daniel skulle fånga popcorn i munnen som en clown kastade, dock tyckte clownen att Daniel var så dålig att hon kastade hela struten över honom. Skojigt värre. Innan pausen fick Leif och 3 andra män vara med i ett nummer. Utan att de visste det så skulle de bygga en mänsklig pyrramid, vilket de faktiskt lyckades ganska bra med.

Trolle ska ha ett stort tack för att vi fick komma och se cirkusen, tusen tack!

Där efter blev det restaurang med mycket god mat men också väldigt oväntade händelser. När vi kom dit fanns det inga platser, vi var ju 7 pers som skulle få plats. Straxx efter att vi kommit kom tre personer och norpade åt sig det bordet som vi tänkt ta. Leif gick fram och förhandlade till sig platserna och de andra fick flytta till ett annat bord. Vid bordet bakom ben satt en familj med en liten flicka och åt spagetti med fingrarna, helt ovetande om vad som skulle hända henne här näst. Strax innan vi fick ut våra huvudrätter skulle familjen med flickan gå, Precis när hn kommit fram till vårt bord och ställt sig bredvid daniel hostar hon till och hela måltiden kommer upp och en fruktansvärd stank omringar oss. Jag som har en sån förbi för kräk :S. Det var inte kul alls att behöva äta sen, de torkade upp det så klart men ändå. Aja vi åt vår mat och åkte sedan hem igen för lite mys med film och godis.

Söndag blev en slappe dag. Ben och hans mamma och pappa hjälpte farfar att flytta och jag satt och plugga lite, dööööö tråkigt men that´s life. Idag har vi varit och kollat på bilar åt ben och framiiden får avgöra vilken bil det blir :)

Snart är det dags för hemfärd och jag ser inte fram emot det. Hemfärd innebär att jag måste till skolan igen och att det börjar närma sig vår tenta :s absolut inget jag ser fram emot...

nu ska jag sticka

tjingeling

Deklaration = PENGAR

Jag älskar att deklarera när man får tillbaka massor av pengar.

Jag ska få tillbaka hela 8005kr, YESSSSSS!!!

I juni får jag de och då blir jag rik :)


image44

GRATTIS

Jag tänkte jag skulle skriva ett inlägg igår men hann inte. Igår var det iaf min bästa vän Emmys födelsedag. Hon fyllde hela 20 år. Tänkte passa på att gratulera henne på den stora dagen!

SAKNAR DIG!!



image43

Kunskapstest

Ja ninvet ju reddan att jag hatar makrokonmin som jag läser nu och inte nog med det, jag hatar alla konstiga uppgifter vi måste göra inom kursen. Idag är vi tvungna att spendera en massa tid på ett irriterande kunskapstest som är sjukt Tur att sommaren snart är här så man får vila upp sig.

Nu ska jag återgå,

Tjingeling


Tisdagen går mot sitt slut

jag måste bara skriva ett inlägg till, jag bara måste...

Naglarna blev jäte bra, är mycket nöjd! tack Jessica :) Efter besöket hos Jessica i hennes fina nya lägenhet åkte jag med min älskling till kvarterskrogen för middag och MIF-Rögle matchen, slutade oavgjrt och nu är striden om de två elitserieplatserna VÄLDIGT jämn. ¤ lag på exakt samma poäng, det kan sluta hur som helst.

Nu när vi kom tillbaka till lägenheten låg där en öerraskning till mig! Min älskling hade köpt en present till mig, bara så där!! Hur gullig tär inte det!! Ett jätte fint linne som man kan sova i, jag blev sååå glad :) TACK ÄLSKLING!!

Nu ska jag sova, godnatt allesamman :)

Vad ska jag göra

Vad gör man om någon inte vill förstå när man sägernej, inte bara en gång utan flera gånger. Jag är inte en person som kan be någon att dra åt skogen för att de inte förstår vad ett nej innebär, I ett år har detta fortgått och varje gång förklarar jag att det inte är rätt mot mig eller alla andra "inblandade", men han verklar inte vilja förstå eller så vill han inte förstå. Att inte bara ta åt sig och ge med sig, det kommer aldrig att hända! Jag har allt jag vill ha och behöver inget mer! Jag vill inte göra någon ledsen eller arg men det är som det är nu, det är inget du kan ändra på, och genom att fortsätta som du gör nu kommer du kanske till och med förlora min vänskap och det är inte vad jag vill. Sluta upp med tjatet och var dig själv så kan vi iaf vara vänner :)

Nu ska jag plugga lite och sedan bege mig till Jessica för att fixa mina naglar!

Tjingeling

Hata Makroekonomi :S

Ja jag hatar det verkligen, det är så sjukt tråkigt! Jag har insett att jag inte ska bli någon ekonom, inte för 5 öre. Nu sitter jag här och plågas med ett arbete som ska lämnas in på fredag om tillväxt. Vi ska skriva om Rysslands tillväxt och om det hände något med tillväxten då Sovjet störtades och Ryssland bildades. Massor av BNP per caita och moninella BNP mm snurrar runt i mitt huvud. Jäkla skit! Jag längtar till sommaren, till den 4 juni då jag gör min sista tenta i nationalekonomi för evigt. Goodbye och adjö med skiten, aldrig mer! Det är ett som är säkert!


USCH!!!!!!

Hugo Boss XX

Som jag nämt kom mina föräldrar nyligen nhem från Egypten. Med sig hade de en del presenter. Jag fick bland annat Hugo Boss XX, en riktigt god parfym som jag lär använda var dag :) Förutom parymen fick jag en tröja från Hard Rock Café designad av självaste Shakira, väldigt fin. För varje tröja som säljs av Shakira designen går en viss del av förtjänsten till de fattiga barnen i Colombia. Känns skönt att bära en tröja och veta att pengarna man gett för den går till något välgörande.

Nu ska jag plugga i en massa timmar. Ska även försöka klämma in en solning för så blek som jag är vill man inte vara :P Vi hörs och ses!

Tjingeling
image42

jag som trodde att våren äntligen var här.

Vädret idag kan man inte riktigt kalla för vår. Regn och rusk och tradigt. Det ösregnar inte men det reganr ändå och jag gillar inte regn. Har käkat lunch med min älskling idag och nu kommer jag inte se om honm förren på tisdag kväll. Han åkte hem till Gbg för att hälsa på sin familj lite. Kommer sakna honom men nästa helg ska även jag till Gbg. Då ska jag ta med mig Ben och hans småsyskon på Cirkus Brazil Jack. Jag känner ägarna och får därför gratis inträde. Ska bli kul faktiskt, har inte varit på cirkus på år och dar :)

Nä nu ska jag plugga i några timmar sen blir det myskväll framför TV:n med min mamma och pappa.

Tjingeling

Svacka

Jag bestämde mig egentligen för att inte vara för personlig i denna blogg men jag känner att jag behöver skriva av mig någon stans så ja, det får bli här.

Mitt liv är just nu nere i en djup svacka, om man kan kalla det då. Allt känns hopplöst och tråkigt och jag har stora problem med sömnen. Trots allt så går det iaf bra i skolan, klarade senaste tentan, men jag ser ingen glädje i det jag läser, gillar det inte alls. Kommer nog fullfölja min planer att byta program till hösten men de tankar som förföljer mig då är "hur vet jag att jag om jag gör rätt i att byta?" "borde jag knske stanna kvar och fullfölja detta program?" "Hur vet jag att jag inte kommer misstrivas även på juridiken". Usch vilket dilemma.

Sen har vi den största biten som tynger mitt hjärta. Vännerna. Det känns som att jag har massor av ytliga vänner men ingen som är en riktig vän, som verkligen tycker om mig. Jag vet inte om jag är dum och inbillar mig det men det känns iaf så. Min allra bästa vän reste ifrån mig i ett år och nu är vår vänskap inte den samma. Faktum är att uttunningen av denna underbara vänskap gör ont i mig, jag vill inget hellre än att det ska vara som förr igen, att vi två liksom kunde ringa varandra var dag och bara prata skit i timmar, hitta på massa konstigheter och bara ha riktigt kul tillsammans. Jag önskar ibland att du aldrig åkte till andra sidan jorden och tillbringade ett år där. Det känns som att  du lämnade vår starka vänskap kvar i staterna, att någon tog dig ifrån mig, och nu är det bara en ytlig vänskap kvar. Jag önskar allt var som förr, då jag var lycklig.  Nu ska du snart lämna mig igen, denna gången i "bara" 6 månader men ändå, det är faktiskt ett helt halvår som vi inte kommer ses på. Jag saknar dig och det vi hade, kom tillbaka till mig och fixa till vardagen så att allt blir som förr, SNÄLLA!!!

Det enda ljusa i mitt liv är min pojkvän. Han utgör pricken över i. Han stöttar mig och tröstar mig och finns alltid här för mig. Du är bäst, älskar dig för den du är, min gubbis :)

Nu var det dags att dra sig mot sängen, känner att om jag börjar öppna mitt hjärta allt för mycket just nu så komemr jag nog att fälla en och annan tår och det vill jag helst inte. Så jag avslutar här och nu

God Natt och Adjö

Igång igen :)

Ja då var jag igång igen efter lite frånvaro. Anledningen är att jag inte kunnat logga in på blogg.se, ingen aning om varför.

Kan väl börja med att säga att jag har haft mycket för mig de senaste två veckorna. Mamma och Pappa har hunnit åka iväg till Egypten och vara där i två underbara veckor, kommer hem imorgon bruna, fina och utvilade. I fredags var det fest hos min kära Emmy, lyckad var denn och massor av skoj hade vi. Lördag var det fest igen, denna gång var det kära Sofia som skulle firas. Grattis grattis. Även denna fest bjöd på skojigheter men det tråkiga var att man denna natt förlorade en timme pga att sommartiden trädde i kraft. Igår fick jag ett minst sagt UNDERBART besked! Jag klarade tentan med god marginal och behöver inte bry mig om den skiten mer utan nu läggs all fokus på Makroekonomin och sedan på finansiell och internationell ekonomi, sen är den äkliga nationalekonomin över för min del :)

Nu ska jag åka hem och plugga för att sedan laga lite mat och städa, Vi ses

Tjingeling

RSS 2.0