Host, host

jag har dragit på mig världens hosta. Hoppas inte det övergår till influensa för det har jag verkligen inte råd med just nu, om ens någon gång. Jag mår skit och ändå har jag pallrat mig upp för att gå på föreläsning.

Chris Brown var GRYM!! Vilken show han bjöd på, från början till slut. Han gjorde en härlig mix av både gamla och nya låtar och dansade som en gud! Jag är helnöjd och jag hoppas älskling är nöjd han med för jag köpte ju biljetterna till honom i födelsedagspresent. Nä nu ska jag äta upp gröten, hoppa in i duschen och sedan bege mig till Lund, usch och fy!

xoxo, M

Chris Brown

Gårdagen var toppen, helt klart lyckad Igår var det första temasittningen med novischerna på lunds nation. Vi hade temat stenåldern och vi var grymt snygga! Som jag sagt innan så är det grymt duktiga novischer denna termin och de är väldigt kreativa på alla sett. Deras låtar är underbara och deras engagemang till utklädnader kan inte bli bättre. De går verkligen ALL IN när det gäller att se bäst ut!

På sittningen serverades det utsökt mat och till råga på det var det en galen stämning. Alla, verkligen alla var på topp och sjöng, skrek och hejjade. Riktigt kul! Jag måste nog säga att vårt lag, grupp 1 och 2, helt klart var bäst! Bäst utklädda och grymma sånger! Jag hade en jätte trevlig kväll.

Efter maten drog festen vidare upp några våningar till Axels korridor för mellanfest och 30 min senare var vi tillbaks i källaren för några timmars galen dans i den lilla VARMA lokalen. Vi dansade tills våra fötter började verka enda in på småtimmarna. Tågresan hem var väldigt dryg och kändes som en evighet. Väl framme på centralen i Malmö var jag för trött för att sitta och vänta på en buss så jag tänkte jag skulle ta en taxi men det var ju rena rånet. 130kr för 5 min färd. Helt galet!

Morgonen idag började med frukostbuffé  på ett litet mysigt cafémed gamla vännerna. Nu bär det strax av till Köpenhamn för konsert och middag. Vi ska se ingen mindre än Chris Brown! Ska bli riktigt roligt!!

Nä nu måste jag kila annars missar vi tåget. Vi hörs!!

xoxo, M


BILDER FRÅN SITTNINGEN KOMMER INOM KORT!

Min, min, min!!!



Den är min, min, min och åter min! Fick den idag i brevlådan och gissa vem som hade varit så snäll och köpt den åt mig om inte min älskade lilla pojke! Tack älskling!!

Idag har det varit en riktig plugg dag. Det känns verkligen att terminen har kommit igång, dock ska jag ha läst ut tre av kursböckerna tills på tisdag. Kommer aldrig hinna det kan jag redan säga. Jag har så mycket att göra med allt vad fadder heter plus att jag ska på Chris Brown konsert i KPH på söndag.
För uom plugg idag har jag även varit hemma hos Carro och Anna på TP/ vinkväll. Mycket, mycket trevligt måste jag säga och vi hade väldans skoj trots att spelet var från 1994. Vid 21.30 bar det a mot JF där vi mötte upp våra söta "små" novischer. Taggade som vanligt och redo för ännu en av alla utgångar. Tyvärr kunde inte jag och Christina hänga med av diverse skäl, bla pencilin och bilkörning men vi lovar vi ska ta igen det på lördag!!

Fick veta av mina novischer att vissa av de faktiskt läser min blogg, jag ber om ursäkt då för min dåliga update. Ni får la ta och kommentera när ni läser vet jag, det är alltid kul med kommentarer! På lördag gäller det och för er novischer som läser. Det finns bara en faddergrupp som kommer ta hem det är och det är grupp 2. Ni andra kan gå hem och lägga er ;) tihi

Nä nu är det sängdags, tidig morgon imorgon med Axel Adlercreutz och hans förbaskade Avtalsrätts bok.

xoxo, M

Barack Obama

Idag blev han världens mäktigaste man! Förutom att han tog över Georg W Bush plats i det vita huset och Amerikanska senaten så skrev han även historia som den första svarta presidenten i Amerika. GRYMT!! Jag tror på Obama och jag tror på förändring! Jag tror på riktigt att Obama kommer leda Amerika till framgång, han kommer leda Amerika till förbättring på alla stadier, miljö, ekonomi, ja you name it! SUmman av kardemumma...

...I BELIEVE IN YOU BARACK OBAMA!



Skärpning på mig

Jag vet, jag vet, jag vet! Jag har varit jättte dåligpå att uppdatera blogen men jag får helt enkelt skylla på fadderskapet. Att vara fadder var ingen enkel uppgit, vilket jag ärligt talat trodde att det skulle vara. Dock är det så himla roligt! Novischerna i min fadergrupp är så bra, taggade till tusen och gör verkligen sitt bästa på alla tävlingar och uppdrag. Grymt, grymt, grymt!! Som fadder sk man ju helst vara med på alla novischerna s festligheter så det har blivit en del utgångar bland Lunds alla nationer, men det är bara skoj.

I lördags var det dags för novischernas uppdragslekar. Alla var jätte fina och väldigt bra utklädda måste jag säga. Jag och min grupp hade hand om station två som var utplaserad i btaniska trädgården, UTOMHUS!!! Där skulle vi stå i 4h och ta emot faddergrupp efter faddergrupp för att de skulle leta reda på små¨bokstäver fästa på träden och av dessa bilda ett juridiskt ord. För er som undrar, JA det var fruktansvärt kallt men vi hade plockat på oss lager efter lager med kläder och tack gode gud för att vi gjorde det. Jag kom hem som en ispinne trots allt.

Fadderskapet medför inte bara allt jobb och slit utan  jag har lärt kännamänniskor  vilket jag är väldigt glad för och förutom nya vänner så har jag även blivit bättre vän med Christina! Vi har blivit riktiga buddies, dock saknar jag de andra väldigt mycket.

Igår hade vi inskrivning på termin 2, ny termin med nya tag kan man säga. Gruppindelningen kom som en chock för lilla mig då alla mina homies hamnade i andra grupper än mig. Vi har inte ens föreläsningarna ihop. Tradigt men sant. Men ska man se denna indelning från den ljusa sidan så lär jag känna fler underbara människor och har inte många sena föreläsningar. Det är bra för då hinner jag med dansen på tisdagar!

Idag var första introduktionsföreläsningen och visst lät det som att det kommer bli en intressant kurs det här, min smak tror jag. Dock blir det mycket att läsa så jag ska börja NU, NU, NU!!!

Hörs senare!

xoxo, M

Novischerna har kommit

Igår kom alla, minst sagt, förvirrade novischer. Kl 9 var det dasgs för inskrivning och jag som fadder var på plats utanför dörrarna för att lotsa de till rätt plats. Roligt att se så många nya ansikten som alla kläds av samma osäkra ansiktsuttryck. Man vet ju själv hur det kändes för ett halvår sedan när man själv var i samma situation. Man vågade inte säga ett ljud när man stod utanför Pufendorf-salen i väntan på inskrivningen. Man ville ju inte vara den som stack ut i mängden, men det gick bra!

Igår hade jag även sista momentet på termin 1, nämligenredovisning av mitt arbete samt opponering av någon annans arbete. Hela momentet gick la bra och det är så skönt att ha det ur världen, verkligen!!

Kvällen speglades av fest och skojiigheter. Novischerna hade novischpub uppe på JF och eftersom vi är så pass många faddrar fick inte alla plats så vi ordnade en egen förfest. Strax innan alla skulle gå vidare gick vi bort till JF för att köpa förköps band till Väst Göta nation, dit vi alla skulle. Sen var det bara till att skyffla ut alla novischer från lokalen för att bege sig bort till VG's. Väl där fick vi gå bakhållet om huset och ner genom en egen kö,härligt med lit VIP iaf. Där inte hade vi riktigt skoj! Alla faddrar dansde (till en början). Mycket hände denna kväll, men jag låter det vara osagt. Vad som hände på VG*s stannar på VG*s så att säga ;)

Vi var där till stängning för att se till så att alla novischer kom hem, eller ja meningen var att vi skulle göra det iaf men jag vet inte om det var så många kvar vid kl 2 när det stängde. Vi drog iaf vidare ner till stan för lite nattamat på Hamburgarestället som det så fint heter. Hemfärden var intresssant. Jag, Carolina och Johan skulle gå hem tillsammans. Carolina orkade inte gå så vi tog en taxi. Sjukt onödigt då det tar 10 mi att gå och det tog 3 mi med taxin för 65 kr. Haha Carolina i ett nötskal alltså.

Nä nu ska jag återgå till städningen av mitt rum, vi höörs.

xoxo, M

the Pussycat Dolls

Jepp då var jag anmäld. Nu ska jag lära mig hur en riktig Pussycat doll dansar. Den 24 februari kl 17 drar det igång, det är då jag och Sofia drar på oss danspjuksen och tar fram vår sexiga och kvinnliga sida för en timmes Pussycat dolls dans. Det ska bli sååå roligt, hoppas detta förbättrar mitt så dåliga självförtroende. På hemsidan var det angivet att denna 12 veckors kurs är en boost för självförtroendet och att det minst sagt förbättras och det hoppas jag verkligen för mitt kan inte bli mycket sämre.

Förutom att mitt sjävförtroende bör förbättras måste även min kropp trimmas och dansen ska ju självklart hjälpa mig en bit på traven sen ska jag självklart jogga varje dag och om jag inte joggar så ska jag promenera. Jag har hunnit ångra tusen gånger om att jag slutade friidrotta, dock hade jag egentligen inget val. Skadan ville inte bli bra och även om det blev bättre så skulle det aldrig bli så bra att jag hade kunnat träna max träning och då ansåg jag inte att det var lönt längre. Jag har tävlat på en så pass hög nivå (elit) i flera år och att inte få göra det pga skada känns som ett nederlag men för att inte lata til mig oh dega ihop allt för myckwet så att vågen börjar visa tresiffrigt (gud bevare mig från det) så ska jag sätta igång med ordentlig kost och bra träning. Ska vara slimmad till sommaren så att alla kan stirra efter mig och avundas min kropp. Det hade varit toppen!

Hoppas nu denna dans väcker mitt rätta jag och den kämparglöd jag har inom mig så att jag kan get back to basics. Måste bättra mig i plugget också men det är nya tider nu oc nya tag. Detta ska jag nog rå i land!!

xoxo, M



Denna mage är ju inte fy skam!

always 2 much

Idag var det dags att inleda planeringen för våra nya Novischer. Grupp två, dvs min faddergrupp träffades i receptionen på juridicum och beslutade ett och annat bla vad som hända ska på fredag på den så kallade fadderkvällen. Lite namnlekar ska vi hinna med men också bestämma utklädnad till uppdragslekarna samt komonera lite hejjarramsor och sånger till tävlingen.

Vi hade även möte med de andra faddrarna och våra förmän om vad som hända ska under novischperioden och det är mycket som ska organiseras men det ska bli skoj att få vara med.

På onsdag ska jag redovisa mitt urdåliga arbete och opponera på någon annans arbete. Hämtade ut gruppens arbeten idag och ska nu läsa igenom det arbete som jag ska opponera på och sedan skriva upp för- och nackdelar för att kunna sammanställa min opponering. Har inte så mycket tid på mig så jag ska väl sätta igång right away. Vi hörs.


xoxo, M



Riktigt bra låt!

Ljuv musik


I like


Fadder kick-off

Då börjar termin 2 nerma sig med stormsteg och även den stora Novischperioden. Jag ska nämligen vara fadder denna termin och kommer deffinitivt vara involverad i Novischperioden även denna termin,men dock inte som Novisch själv. Det ska bli kul att få underhålla de nya förvirrade juristerna. Jag är "medlem" av bästa grupp 2, ett gruppnamn är påväg och även en facebook grupp. Vi kommer kämpa och slita och verkligen peppa våra fadderbarn så att de kan få äran att stå på scenen på Novischfesten som ärets småjur!

Som en liten upptrappning för oss faddrar hade vi hyrt studentgården ute i Sknör för en helg med teambuilding och fest. Väldigt lyckat blev det måste jahg säga. Grupp 2, min grupp, stod för middagen, som verkade vara omtyckt då allt tog slut. Fick dock ine smaka så mycket själv men jag klarar mig. Kvällen i stort bestod av mycket skratt och lek,  vissa briljerade på limbon och jag är faktiskt imonerad över mig själv att ja klarade att vara kvar så länge som jag var. Min längt är ju inte direkt till min fördel när det gäller sådanna lekar men jag kom 4:a tror jag och ribban låg väldigt lågt! Har dock väldigt ont i ryggen idag.

Kvällen slutade kanon. Vi avnjöt lite cirkus från våra "djur i bur" som vi kallade de för. Tre personer som druckit lite mycket hade en föreställning för oss i köket som var väldigt underhållande må jag säg :)

Nu är jag äntlogen hemm aoch ska ta mig något att äta innan jag börjar packa lite inför vår flytt. Längtar sååå till det nya huset. Mer om mig och mitt händelserika liv får ni läsa om vid ett senare tillfälle

xoxo, M



Lund

Nu har jag äntligen lämnat in uppsatsen. Jag kom till lund halv 10 idag och möttes av två glada ansikten, nämligen Malin och Carolina. Verkligen kul att få se de igen och jag ser fram emot kvällens bravader. Vi fikade på espressp house tillsammans med Christina och pratade om allt från himmel och jord. Vid kl 11 begav vi oss till andahandsbokhandeln för shopping. Inte världens roligaste shopping dock men vad gör man inte när man måste köpa ny kurslitteratur. Det sved verkligen i plånboken men måste man så måste man.

Efter shoppingen fick jag sprin ga till bilen. Skulle träffa Emm men var redan sen. Ä*ntligen ska min bästa kompis också börja plugga och jag tänkte att jag skulle passa på att visa hene runt lite vid ekonomicenteret eftersom jag pluggat där en termin innan.

Förtom allt detta har jag även hunnit med lunch hemma och ett b esök på vårdcentralen.

Jag känner att detta kommer bli en bra dag. Nu ska jag slappa lite och sedan göra mig i ordnning och åka tillbaks till Lund för till umgänge med mina juristvänner :P

xoxo, M

Finito la Musica

Precis som min gamla blockflöjtslärare från 2:an sa när lektionen var slut säger jag nu om min uppsats. FINITO LA MUSICA! Eller jag kanske ska säga finito la uppsats för att det ska bli helt korrekt. Efter några veckors slit är jag nu äntligen färdig med en uppsats som har fått vara med om både ett och annat. Under tiden somm jag skrev denna uppsats har jag varit med om oerhörd glädje när jag fick tentaresultateet men samma dag, bara några timmar senare, tog ödet någon från mig. Jag ska skriva ett separat inlägg om detta sen för denna älskade förtjänar en plats för sig, en fin plats!

Nu ska jag ta och ringa min älskade, som jag inte pratat med sen sent igår, och höra hur hans dag har varit.

xoxo, M

Slutspurten

Nu siter jag på Statsbiblioteket i Malmö och ska skriva klart det sista på min uppsats. Det är inte mycket kvar och sen ska jag läsa igenom den helt och finslipa en del detaler, sen får det vara nog. Jag är dock inte så nöjd med min uppsats. Det visade sig att det inte fanns jätte mycket information att hämta om mitt ämne men jag hr iaf lyckats få ihop en text, bra eller dålig det återstår att se.

Idag åker lillebror tillbaka till Falun. Det kommer bli så skönt att äntligen få ha bla badrummet för sig själv. Han stökar ner och lämnar alltid massa grejer på golvet där inne och jag vägrar plocka undan efter honom. Kommer säkert sakna honom lite längre fram in på terminen men i nuläget ska det bli riktigt skönt.

Imorgon ska jag träffa alla Lunda-vänner igen. Det blir en reunion nu när alla kommit tillbaka från sina vistelser i hemstäderna. Mysigt ska det bli med en eventellt utgång.

Nä nu ska jag återgå till skrivandet, vi hörs sen..

xoxo, M

Snart är det slut på ledigheten

Tråkigt men sant, snart är den underbara ledigheten slut för denna gång och en jobbig termin börjar åter. Imorgon ska jag skriva klart det sista på uppsatsen och finslipa det som behövs innan jag lämnar in den på torsdag. På torsdag ska jag även köpa böcker till den nya terminen, vilka kommer gå på sisådär 3500 kr typ. Det svider illa i plånboken men i slutet av januari kommer lite lön från Anticimex och ett studiebidrag som är oerhört efterlängtat.

Igår efter jobb blevjag upphämtad av Ben. Det bar av till stan och Waynes för en fika och lite snack. Av en ren impuls slank vi in på SF och köpte biljetter till kvällens föreställning av "Yes Man" och åkte seedan hem för att ladda upp med lite mat. Filmen var grymt bra, riktigt rolig faktiskt. Jim Carry is back in bussines. Det var ett tag sedan jag såg en bra komedi med honom, men denna skrattade jag åt så jag fick ont i magen.
Idag vaknade jag pigg som en mört kl 9 och ville att älskling också skulle gå upp men han vägrade tvärt och det kan jag förstå. Han var uppe hela natten för att se JVM finalen i hockey mellan Sverige och Kanada. Jag skulle också sett den och eftersom matchen började först kl 01.30 tänkte jag att jag skulle ta en power nap efter vi kommit hem från bion. När Ben väckte mig för att berätta att det var dags för match spärrade jag upp ögonen, svamlade något om dekoration med jirlanger på hockeyplanen och somnade sedan om. Ben skrattade åt mig, lät mig vara och försökte  sedan ytterligare en gång då andra perioden skulle inledas men då gav jag upp och gick och la mig i sängen för att sova. Jag var helt enkelt för trött för att vara uppe och se småkronorna bli krossade.

Vid kl 11 bar det av till Bellevuestadion för badmintn spel med sofia och jens. Vi inledde med tjejerna mot killarna vilket inte resulterade i några vidare bra resultat för mig och Sofia men inte blev vi bittra för det. Där efter blev det par mot par och vi tog hem vars en seger. Sofia och jag tröttnade efter 45 min och satte oss vi sidan om plan och pratade om våra härliga sommarplaner medans pojkarna roade sig med hårda smashar och galet spel. Sofia och jag spånade på några sommarplaner. Vi diskuterade att vi eventuellt ska ta och åka till Grekland och båtluffa runt i 2 veckor, hur mysigt skulle inte det vara. Jag ska göra allt jag kan nu för att kunna tjäna ihop lite pengar till det för jag vill så gärna åka iväg dit!

Aja nu ska jag sova men jag avslutar med lite bilder från nyår..

xoxo, M










Detta är inte alla bilder men ett litet smakprov iaf, resten kommer på facebook inom kort!

Nyårsafton

Helt klart en lyckad kväll! Ni ska ha ett stort tack alla ni som medverkade och gjorde kvällen till den bästa hittills. Kvällen var minst sagt händelserik med allt från vild dans, singstar och intriger. Jag och gängen bestående av malin, johan, emmy och sebbe åkte upp den 30 december efter jag jobbat klart och där fann vi ben, sofia och jens. De hade anlänt tidigare samma dag. Fram mot kvällen blev vi fullbordade då även motte och tisse ansöt sig. Kvällen blev en allmän chill kväll med film.

Nyårs morgon skulle inledas med en härlig promenad längs med stranden var det planerat men alla hoppa av och det var tillslut bara jag som hade lust att promenera så det blev inget av det utan vi tog vårt pick och pack, tryckte in oss i två bilar och for in till stan för frukost på espresso house och shopping. Väl hemma i huset igen var det dags att inleda matlagningen. Från början var det tänkt att vi alla skulle hjälpas åt med detta men det visade sig att Johan var utbildad kock och stälde gladeligen upp på att fixa maten. Tur var väl det för annars hade maten nog inte blivit så lyckad som den blev :). Sofia drog hon även sitt strå till stacken med sin potatisgratäng och jag slänk även in på ett hörn med min förrätt(tunnbrödsrullar) och efterätt. Middagen var helt klart lyckad.

Själva kvällen var underbar, vissa av oss fick i sig lite för mycket men annars var det löyckans kväll. Vid tolvslaget promenerade vi ner till stranden för att se hotellets fyrverkerier men också för att beskåda sebbes bomb. Mycket skålande och tjoande blev det också. Efter tolv bar det av tillbaka till huset för efterfest och mer dans från min och malins sida. Vi drog igång Simpel Plan och sjöng för allt vad vi hade.

Summan av det hela: VILKEN KVÄLL!!!!!

Förutom all lycka fällde jag en del tårar men det är förståligt. I fredags var det två veckor sedan och på en vecka hade jga inte gråtit något alls. När jag skulle berätta för tjejerna vad som hänt så kom tårarna och sen på kvällen spolades alla underbara minnen upp framför mig och det bara brast. Jag ska berätta för er också vad som har hänt men tar det i ett annat inlägg.

BILDER FRÅN NYÅR KOMMER SENARE!!

xoxo, M

RSS 2.0