Flytt, flytt och åter flytt

Idag bar det av. Klockan 8 på morgonen började vi packa in alla flyttlådor i släpet som vi hämtat och därefter bar vi in alla möbler i lastbilen. På bara 4 timmar hade vi tömt hela huset och flyttat över det till det nya. Helt otroligt. Nu pågår möblering och uppackning för fullt vilket kommer ta ett tag. Vill även meddela att jag har ont i hela kroppen, sååå ont. Har burit låda efter låda och de möbler som är lagom tunga för mig.

Nu ligger jag i sängen helt utfläkt hemma hos B och ska titta på One Tree Hill och därefter står "Bolt" på filmprogramet. Förutom detta ska jag äntligen få ha en god och lång natts sömn! Det kan dröja ett par dagar innan jag skriver igen då vi måste få igång internet i huset. Ha det bra tills dess!

P.S. B har varit väldigt hjälpsam idag och burit allt tungt, tillsammans med kusinerna, som inte jag kunnat ta. Du är bäst! D.S. 

Dagens goda gärning

Efter skolan idag tog jag en shoppingrunda på stan med B. Jag var ute efter ett par dansskor eftersom dansen börjar på tisdag och jag vill vara fit for fight! Jag hittade ett par som enbart kostade 500kr, ett erbjudande som gav 350kr rabatt. Som hittat! Sen tänkte jag, nu när jag ändå är på stan kan jag ta en sväng om in på gina tricot och se om vad de har fått in gör skojigheter. Hittade massor som skulle passa lilla mig men tyvärr är inte kontot lika stort så jag fick nöja mig med ett par gör snygga håliga jeans och tre par hotpants i spets. Resten får jag köpa då lönen/bidraget kommer nästa vecka.

Jag har konstaterat något som jag inte gillar. När jag provade ett var snygga chinos upptäkte jag att mitt högra lår är mycket större än mitt vänstra! Byxorna stramar runt detta ben medans det sitter alldeles perfekt runt det vänstra och runt midjan. För att det ska kännas bra runt höger ben måste jag ta en storlek störe men då får det plats två personer i midjan. Hmm vad ska jag ta mig till. ajg antar att det är pga min skada som jag ådrog mig för ett par år sedan och att jag då genom att hoppa på ett ben med kryckor i 4 veckor gjorde att mitt högra ben utvecklades mer. Jag får helt enkelt banta ner högerbenet så jag kommer i den storlek som jag faktiskt har på resten av kroppen.

Hur som helst, när jag och B sedan skulle bege oss bort till bilen på stortorget fick vi syn på en folkmassa som samlats runt intersport. Jag togen snabb titt och fick syn på en duva, en duva som flugit in i butiken och nu inte kan kunde komma ut. Ytterväggen till butiken är av glas och denna stackars lilla duva flög gång på gång rakt in i glaset och folk stod bara och tittade och titt som tätt kunde jag höra någon som sa "Usch nä vad hemsk, jag kan inte titta". Herre gud tänkte jag. Hur kan folk ha mage att bara stå och se på när duvan skaddar sig gång på gång. Jag tog saken i egna händer, gick raka vägen in på intersport, fångade in duvan och släpte ut den. Till min förvåning märkte jag att killen som jobbade i butiken var otroligt rädd för denna varelse. När jag släptde duvan och den flög iväg kände jag en glädje inom mig. Jag hade gjort en god gärning och det kändes otroligt skönt.

Jag kan bli så irriterad på alla dessa människor som gick in och ut ur butiken och bara tittade, konstaterade men inte gjorde något åt det. Jag hade inget emot attgå in och hjälpa duvan, jag skulle inte ens in på intersport utan jag var bara förbipasserande.

Dagens "rättsfråga": Är människor idag för egoistiska för att hjälpa någon i nödvärn (även djur)?

Nu ska jag kila bort till min kära vän Sheima som ska ha en liten tillställning. Hon fyller hela 21 år imorgon så hon ska uppvaktas lite ikväll. På återseende!


Serievåldtäktsman

Usch och fy, hur kan man! Det ryktas om att en serievåldtecksman är lös i Malmö. Jag läste det senast igår i metron. y för vad hemskt, hur ska man nu våga gå hem själv om nätterna som tjej. Man har tagit upp det på Efterlyst också. Gärningsmannen använder sig av en elpistol för att för att lyckas genomföra våldsdåden och under de tre senaste månaderna har flera kvinnor överfallits var av två blivit brutalt våldtäckta.

Ett signalement lyder:

Man i 25-års åldern, mellan 185-190 centimeter lång, normal kroppsbyggnad. Han har någon form av ett afrikanskt utseende, någon form av en kort rastafrisyr och han bar en armémönstrad jacka och grova, svarta kängor

De platser där överfallen ägt rum:
-i korsningen Uppsalagatan/Flensburgsgatan

-på väg från nattklubben Breeze i centrala Malmö

-i korsningen Stadiongatan /Stensjögatan i Malmö

De utsatta kvinnorna är 40 år och äldre men detta utesluter inte att nästa offer kan bli någonsom är i min ålder eller kanske till och med yngre. 

Jag har ett budskap till alla unga flickor som är i trotsåldern och som inte vill ta en taxi hem för att det är coolt att gå hem själv mitt i natten eller som vägrar tillåta att föräldrarna kommer och hämtar då det är så himla pinsamt. Jag lovar er att ni kommer vara glada när ni blir äldra att ni fattade det kloka beslutet att ta taxin eller ringa hem till mamma och pappa och be de komma och hämta er, jag tror inte att föräldrar har några som helst problem med det, det hade inte mina iaf. Ni kommer ångra er om något hemskt skulle hända er. Strunta i vad alla andra säger, ta er alltid hem på det sätt som ni anser vara säkrast så kommer ni aldrig råka ut för hemskheter som detta!

Hädanefter tar jag taxi vart jag än ska om nätterna, eller så får mamma och pappa köra mig, för själv ska jag inte gå på Malmös gator


Två, dva, dos, two, zwei...

Ja läget är precis som det låter, två dagar kvar i huset, två dagar kvar innan vi flyttar till det andra huset. Känslorna är blandade kan jag meddela, kommer sakna vårt söta lilla hus, men å andra sidan så ska det bli skönt med en ny och fräsch start närmre stan! Huset kommer bli sååå fint när det är färdigt, längtar efter slutresultatet då allt har renoverats!

Nu ska jag återgå till de rättsfallen som jag har att läsa till imorgon och sen ska jag packa ner resten av mitt rum, ränsa det totalt! På återseende!



Jag och älskade Carolina

Isla de Margarita, here we come

Bokat och klart, nu ska det bara betalas! Isla de Margarita here wee come! 21 juni bär det av för en sol och bad semester i 15 dagar. En och annan utflykt ska vi också hinna med men det bästa av allt, vi ska till värmen och paradiset i Karibien!!!



Playa el Agua

Återblick

Nu har jag varit sådär dåligt igen på att updatera här, fy på mig. Får skyla på att tiden inte räcker till då skolan och flytten har ockuperrat hela mig just nu. Jg ska dock i denna stund ta några minuter från mitt fullspäckade liv och skriva ner ett par rader om vad som hänt på senaste!

Fredagen den trettonde bjöd på fest, fest, fest! Som ni alla vet var det dags för juristernas stora novischfest och utnämnelsen av årets småjur! Kvällen började med sor förfest hos Agnes och Sara, novischer och faddrar i en enda stor röra. Riktigt trevligt var det och alla var sååå fina. Klockan slog 19 och novischerna tog sig bort till AF-brgen för sittning och vi faddrar knallade bort till Krischanstad nation för vår faddersittning. Vilket drag vi drog upp, vi körde lambo laget runt och var allmänt glada. Vi bjöds på god mat och sälskapet kunde inte ha varit bättre!
Efter maten bar det av på mellanfest hem till Sara igen då vi inte fick komma på eftersläppet förrän kl.23.30. På AF var novischerna redan igång och alla var strålande glada. Grupp 5 tog hem den åtråvärda titeln MEN vår grupp van titel "årets manliga novisch" i form av Axel. Det var så kul att se honom så glad, det går inte att beskriva hur glad han var då han inte alls hade förväntat sig att det var han som skull få denna utnämnelse. GRATTIS säger jag bara, det var du absolut värd!
Dragaet på AF var sådär, men vi stannade tills klockan slog 3 och där efter begav vi oss bort till hamburgerstället för en bit mat. Mätta och belåtna bar det av på efterfest till Sara (igen). Nu hade vårt sällskap bantats ner och nu återstod bara 5 pers bestående av mig, Christofer, Jon, Sara ch Erik. Vilken efterfest det blev, jäklar vilket röj, eller inte. HAHA! Skämt å sido, när vi kom till Sara så däckade alla på var sitt håll och det slutade med att jag, som var ensam vaken, satt och pratade med Jon och Christofer som svarade mig i sömnen. Klockan 7 på morgonen begav jag mig bort till min kusin för att hämta mina saker och sedan vidare till stationen för en tågresa till Göteborg. Jag sov ingenting den natten och gick inte och la mig förrän efter melodifestivalen på lördagen, Sinnes!

På stationen i Göteborg möttes jag av en söt liten filur med en röd ros! Så glad jag blev. Vi åkte bort till Guldheden och upp i ett vattentorn till ett msigt litet café där vi skulle möta Jensi och Soffan för en liten fika och planering av sommarens bravader! Lördagskvällen bjöd på restaurangmys och melodifestval.Underbar dag helt enkelt.

Söndag var en "göra-inget-dag". Jag vaknade runt kl.10, plugade lite och slappade mest. På kvällen åkte vi in till Lisebergsallen för att se en Kung fu förestlällning. Jäkligt coolt må jag säga!

Tidigt på måndag tog jag tåget tillbaks till verkligeheten och Lund för en otroligt lång och jobbig dag. Jag överlevde dock men gud så hungrig jag var efter föreläsningen.

Nu har jag gjort en liten resumé av mitt liv sedan sist så nu ska jag återgå till packningen för att effektivt i 1h packa ner hela mitt rum. Sedan blir det pllugg, plugg, plugg för hela slanten.

xoxo, M



Så här såg jag ut i fredags

Fredag den 13:de

Många säger att detta är den stora otursdagen, men jag skulle vilja påpeka att denna dag kommer bli super kul! Har haft sovmorgon så jag är helt utvilad inför kvällens tillställning! Har ätit en mycket godfrukost bestående av hallon i lättkesella med fun light koncentrat i, Det är sååå gott och nyttigt! Nu ska jag borsta mina gaddar och sen ska jag åka bort till Nautilus och sola en omgång innan jag åker bort till pappsen för att titta på vårt nya hus. Ska bli spännande att få se mitt rum! Can't wait!

Förutom allt detta ska ja hinna bort till affären och köpa lite grejer till ikväll tex nya strumpbyxor :). Ska även hinna packa till då jag åker till GBG tidigt imorgon bitti. Kommer ju inte hem  i natt utan ska sova hos min kära storkusin :)

Ikväll är det fest, terminens stora fest för Novischerna, och vi faddrar ska själfallet dit. Vi kommer på eftersläppet och festar med våra novischer. Innan dess ska vi på en faddersittning på Krischanstad nation. Ska bli riktig roligt måste jag säga, är laddad till tusen! Ska ha min nya klänning på mig men har fortfarande ingen aning om vad jag ska göra med håret, det återstår att se!

Nä nu ska jag kila iväg! puss

Swisch...

N för tiden tycker jag dagarna går fortare och fortare. Tiden bara springer iväg och det känns inte som att man hinner med något alls. Swisch säger det bara, hinner inte mer än blinka så är det en ny dag.

Idag har det varit en lång och tråkig dag, kom till juridicum som vanligt kl 8 för att plugga. Kl 12 hade jag föreläsning i 2h och sen kl 14 smet jag in på den studentledda övningen för grupp 1. Busigt va!? Nej men jag tänke så här. Min grupp har sitt övningstillfälle imorgon kl 8-10 och eftersom jag redan hade gjort uppgifterna så skulle jag slippa den tidiga morgonen om jag gick idag ist! Känns lite onödigt för mig att gå upp så tidigt bara  för att åka till Lund och tillbaka efter 2h och sen ta mig in till Lund igen på eftermiddagen. Istället ska jag träna på morgonen, plugga lte och sedn åka bort till pappa och kolla hur allt står till med renoveringen. Ska bli spännande då jag inte varit i huset på 1 vecka nu! Nä nu ska jag ta fram allt som ska med till Göteborg så att jag bara kan packa ner det imorgon. Vi hörs och ses.



Härliga sommar!


Gamla goda tiden, ettan på gymnasiet, jag und johanna



Vårt älskade hus som vi snaart ska flytta från

Pust

Detta var det jobbigaste träningspasset på länge. Samma pass som förra veckan men denna gången var det betydligt jobbigare tyckte båda ja och sofia. Antaligen var det så pga att man nu knner igen övningarna och kan ta ut rörelserna mer, det blir automatiskt mycket jobigare då. Vi hade en mysig liten tjejsnacksstund tillsammans sen i bilen. Jag släååte av Sofia hemma, drog igång "Mamma Mia" filmens soundtack och jöng för fulla muggar hela vägen hem.

Nu har jag ätit och duschat. Ska äntligen få sova. Tragiskt nog blir det inte mycket sömn då jag ska upp tidigt och ta mig till Juridicum för att plugga innan föreläsningen. Vi ses, tja!

Tjohoooo!

Idag har verkligen varit en toppen dag, från början till slut (trots att den inte är slut än). Gick upp 05.30, mindre kul dock, men när jag såg hur mycket snö det var ute så blev det nästan lite mysigt. Slevade i mig gröten och fixade mig snabbt innan jag fick springa bort till bussen i snöyran. Tänkte jag skulle vara ute i god tid utifall att trafiken påverkats av snökaoset. Väl framme i Lund, i tid, var det dags för praktikerseminarie. En jurist från Mannheimer Swartling var på besök och skulle berätta för oss vad affärsjuridik är och vad man helt enkelt gör som affärsjurist. Jippi tänkte jag då jag ställt in siktet på just denna nisch. 1,5h intressant föeläsning följde med masor av bra info som jag ska ta med mig i bagaget. Jag blev ng mest intresserad av konkurrensrätten inom affärsjuridiken men i får väl se vilken väg jag tar.

Dagens föreläsning var underbar. Faktisk! Jag hängde med, förstod allt och jag blev nästan lite stolt över mig själ. Det handlade om köp av fast egendom, alltså bla fastighetsköp. Mycket intressant då mina föräldrar just har köpt ett nytt hus och då man känner igen sig i allt som sägs. Sen blir det ett litet plus i kanten när föreläsaren är underhållande, det kan jag inte förneka. Ett stort plus till Ola idag altså!

Har fått lite klagomål från Johanna att jag inte är någon vidare aktiv bloggare inte. Det ska jag försöka ändra men jag trodde inte det var så många som läste bloggen som brydde sig, men för din skull min vän ska jag bättra mig ;)

Nu när vi ska flytta har jag valt en helt ny färg på mitt rum. Det var ett tufft val då jag nyss renoverat om mitt rum och idétorkan var framme. Det blev en turkosblå fondvägg med någon ljusgrå nyans på resten. Kommer dock sakna min älskade vägg som ja har nu, den är het underbar. Silvertapet med svarta träd (enbart fondvägg). I'll show you...

Ett större prolem som jag har nu är vilken klänning jag ska ha på mig på fredag på Novischfesten, jag väljer mellan två olika, hjälp mig om ni vill. Just nu lutar det åt den svarta.


Inte världens bästa kvalitet men here it is...the wall (den är silvrig)



  
Klänningarna

!#%&?*¤½§

Kom hem från gymet för ca 30 min sedan, fick mig en trevlig pratstund med Christina när jag cyklade dit och hon upplyste mig om vilken gullig faddergrupp vi har. De hade nämligen samlat ihop lite pengar och köpte en dalahäst till vår förman Cecilia (hon är ju ,som ni kanske inte visste, en liten dalkulla) och gud så glad hon blev. Vad omtänksamma ni är grupp 2!

Gymmet då, vad hittade jag på. Tänkte jag skulle springa på bandet minst 40 min iaf i ganska bra tempo. Det gick jätte bra i 20 min sen fick jag känningar i fiten där min skada sitter. Inte kul men jag tänkte att jag kunde fortsätta ett tag till, bara det inte blev värre. Sprungit med ond fot det har jag gjort mååånga gånger innan. Dock fick jag ge upp efter 30 min då hela foten typ gav upp. Jag ville bara svära och det vill jag nu med men istället gör jag såhär: !#%&?*¤½§. Den ville inte mer helt enkelt. Dags för ett besök hos kiroprakter Leif Sockander kanske. Ska ju upp till Göteborg till helgen så why not. Tuff som jag är ger jag inte upp så jag gjorde några styrkeövningar för magen istället och stretschade länge efter åt, vig ska jag bli har jag bestämt mig för. Det blev nästan 5 km på bandet iaf så jag är nöjd. Mer blir det imorgon. Nu ska jag hoppa in i duschen, en snabbdusch får det bli för sen ska jag plugga massor.

Ha en fortsatt trevlig kväll!





Jag saknar det så oerhört mycket!

Gymmet

Idag har inte varit en rolig dag, tåget var 25 min försenat när jag skulle åka in till Lund vilket resulterade i irritation och dålig koncentration på plugget när jag väl kom fram. Lyckades dock läsa en hel del men är inte klar än. Föreläsningen var trots allt givande och jag hängde med väldigt bra, härligt när det är så. Nu ska jag iväg till gymmet, springa lite på bandet för en gång skull och sedan köra lite styrka för att tighta till kroppen :)

Ses sen..

xoxo, M



Tänk att jag har tränat med denna helt galet grymma tjej!!
Saknar friidrotten så himla mycket

Flyttlådorna tar över

Det börjar bli tomt här hemma. Mamma har plockat ner alla tavlor, alla böcker och allt annat i vardagsrummet. Snart kommer det börja eka av tomhet. Även om det ska bli kul och spännande med en flytt så är det ändå sorjligt att lämna allt här, alla minnen härifrån. Vi har trots allt bara bott här i 7 år men jag har under denna tid hunnit samla på mig så många minnen och upplevelser. Jag får väl helt enkelt ta det med mig och njuta av minnena borta på Nya Bellevue.

Renoveringen är i full gång och det börjar bli klart, tror jag, men jag har ingen uppfattning egentligen av hur mycket det är som ska göras. Berättade för Christina här om dagen om allt som skulle fixas och hennnes reaktion var: "men gud, ni renoverar ju HELA huset". Jag fick mig en liten funderare och ja, det gör vi nog. Alla golv ska bytas, väggar och tak ska målas, köket ska bytas, trappan ska bort och ersätas av en ny på ett helt annat ställe i huset vilket innebär att man måste täppa igen hålet i taket där den gamla trappan var och göra ett nytt. Badrummet och toaletten ska också göras om helt och fönster och värmesystyem ska också bytas. Summan av kardemumma, allt ska bort. Det som i nuläget är kvar är: den nya trappan ska in, köket är nästan färdigt och badrummet ska bli klart. Fönstrena ska mnog inte bytas nu direkt. Sen är nog resten så gott som färdigt. Pappa och släkten gör allt själva förutom badrummet, fönsterbytet och byte av värmsystem. Visst är det händiga!

Nej nog om flytten, nu ska jag ta fram böckerna och idag har jag lovat mig själv att vara lite mer effektiv än vad jag var igår. Jag måste hinna läsa mycket idag i Köprätten så jag kan läsa ikapp det jag inte läst sen innan. Ha det gyttans.

xoxo, M


Hemmalagad pizza, melodifestival och snöoväder

Jo just så avslutades min så meningslösa lördag. Hela dagen har varit riktigt tråkig förutom nrä jag nu på kvällen åkte in till Lund för lite mys med tjejerna. Vi gjorde vår egen pizza, tittade lite på melodifestivalen deltävling 1 (som förövrigt inte var något att hänga i taket) och hade hur mysigt som helst. Vi såg även Angelina Jolies senaste film, väldigt bra men dock lite väl utdragen kan jag tycka. Nu är jag äntligen hemma och ja, jag fick köra i 90 hela vägen hem på motorvägen då det yp var oväder. SNöblandat regn öste ner och vägen var full med vatten. Lyckades med ett par mini vattenplaningar och det var inte kul att köra ska jag säga. Tänker mycket på Christina som skulle köra hela vägen till HBG nu för att hämta sin lillebror frånm en fest och sen tillbaka hem till Falsterbo, kör försiktigt säger jag bara!

Nä nu ska jag sova, tänkte bara upplysa er om att jag så hemskt gärna vill gå på Jesus Christ Superstr på Malmö Arena, eller varför inte Dead Man walking på Operan i Malmö. Tyvärr har jag inte råd, fattig student som jag är. Någon som vill bjuda mig kanske ;)?

Godnatt på er,

xoxo, M

Fredagens bravader

Jag är vaken men trött, Har varit vaken i 2h nu men inte gjort ett dugg. Ska sttrax ta fram böckerna och börja plugga men först måste jag berätta lite om gårdagen, vilken kväll!

Igår var det dags för årets småjurslekar, och för er som inte vet så är det dags att kora årets "småjur" (små jurister där av inte djur) på Juristprogrammet. Detta är sista momentet där lagenn ska klä ut sig under temat "Något som anknyter till lagboken" och därefter delta i olika grenar som förmännen i förväg planerat. I år fick vi se allt från Höga män (rep. Högsta domstolen) och inkassolagen till Bihang och Succesionsordningen. Alla var grymma och kämpade för sina lag som om de var små familjer. De har bondat riktigt under de här tre veckorna och sådant märks när det kommer till själva tävlingsmomenten.

Efter tävlingarna var det dags för städning och det var självklart vi faddrar som fick i uppgift att göra källaren i AF-borgen skinande ren. Därefter bar det av till JF för party innan den gemensamma utgången till Hallands. Jag hade riktigt kul igår och det hade nog alla andra ocks. Var hemma sent och fick inte så många timmars sömn då plugget och allt annat som jag måste göra innan flytten kallar. Usch, det värsta med att flytta är när man ska packa ner allt. Man ska ju packa ner ett helt liv för att på en dag flytta över allt till det andra huset där man sedan bor i kartonger tills man har samlat krafter nog att packa upp allt. Detta är den negativa biten av att flytta, men jag ser fram emot det. En nystar kan man kalla det!

Nej nu kallar plugget, köprätten och allt vad det heter!

xoxo, M

Aerobic

Jepp jag har kommit igång igen. Nu tänar jag som vanligt igen och jag tänker inte ge upp. Dock blir det utgång imorgon så missar träningen då men det tar jag igen.

Dagen började tidigt idag igen, steg upp kl  och var på plats i det tysta rummet på juridicum runt kl 8. Pluggade en massa fram till kl 12 då min föreläsning ägde rum. Direkt efter föreläsningen tog jag bussen hem, bytte om och trampade iväg på min cykel mot friskis. Passet var riktigt roligt men gud så svettig jag blev. Nästa gång ska jag ta på mig ett linne och inte T-shirt, alldeles för varmt kände jag.

Nu ska jag duscha, äta och plugga nån timme till sen blir det sängen för min del, lång dag imrgon och måste vara laddad inför Novischernas småjurslekar, måste coacha så det står härliga till. Måste coacha mittt lag till vinst, det finns inget annat i sikte, hahaha

Nu kallar duschen, tjohej




Vill ha tillbaka denna kropp

Medeljympa

Idag har jag varit riktgt dukig. Jag gick upp kl 6, åt nyttig haregrynsgröt, tog bus och tåg till Lund och satt är och pluggade från kl 8-12. Mellan kl 12 och 14 hade jag föreläsning om köprätten/obligatinsrätten och nu är jag i lägenheten och fixar lite.Sart ska jag ta bussen hem och kanske  plugga lite,äta och sen ikväll kl 20 blir det träning på friskis med ofia. Gud vilken hälsosam dag jag har haft. Nu ska jag hem och laga lit nyttig mat innan den totala utmttningen äger rum.

Småjurslekarna

Idag hade jag en så kallad "ledig dag från jobbet", dvs jag hade inga föreläsningar, seminarier eller andra uppgifter i skolan. Denna dag spenderade jag hemma vid köksbordet med en massa plgg. Tanken var att jag skulle försöka hinna ikapp med läsningen men problemet är att jag har mycket som jag måste läsa. Förutom det som jag inte hunnit läsa fram tills nu så får man bara mer och mer att läsa. Min taktik dick helt enkelt bli att jag delar upp dagen, halva dagen fick gå till att läsa det som jag inte hunnit med hittills och halva dagen fick gå till att läsa det som vi har tills imorgon. Ganska bra taktik måste jag erkänna. Han läsa en del men är långt ifrån färdig. Ska ta och läsa de sista 20 sidorn nu som jag har tills imorgon sen får jag se hur mycket mer jag orkar idag.

Trots min lediga dag var jag ändå tvungen att ta mig in till Lund nu på kvällen. Det var ju nämligen dags att tillsammans med de älskade novischerna planera utstyrseln till årets småjurslekar, en av de stora höjdpunkterna under novischperioden. Vi träffades hemma hos madde, käkade pizza, skrrev underbara sånger och hade allmänt mysigt. Temat som vår grupp ska ha tycker jag är grymt. Tyvärr kan jag inte tala om det förrän efter själva lekarna för det ska ju vara en överaskning för de andra grupperna och jag avslöjar inget i bloggen om det skulle vara så att någon från en annan grupp eventuellt läser min underbara blogg. HAHA

Nä nu skriker "Den nya köprätten" efter mig så nu får jag allt ta mig i kragen och sätta igång.

xoxo, M



En bild på min underbara grupp under småjurslekarna i höstas

R.I.P älskade Leo

Ja nu har jag sagt det till alla nära och kära som inte fick reda på det samma dag, nu känner jag att jag kan lätta på hjärtat och tala om det för hittills har det varit riktigt jobbig. Jag har fortfarande inte förstått att han inte finns längre. Den 19 december 2008 blev Leo påkörd av en bil när vi var på besök hos Bens familj i Kungälv, Göteborg. Han sprang ut i trädgården som vanligt när vi öppnar dörren och där sprang han runt som en vilde och hade jätte skoj. Det som inte var så bra var att det var supermörkt och eftersom han var svart kunde vi inte se honom utan bara höra hur han sprang runt i den stora trädgården. Efter ett tag sprang han in i grannens trädgård och fram till deras grind. Nu, tänkte jag. Nu har jag chansen att fånga in honom.

Då hände det. Då fick han syn på en hund på andra sidan gatan och det slog slint i huvudet på honom. Han tryckte sig igenom de smala springorna i grinden och jag var sååå nära på att fånga honom men han var helt inne i leken, fintade mig och sprang rätt ut mot vägen. Jag skrek av förtvivlan när jag insåg att han var påväg ut mot vägen. Jag vände mig om och både Ben och jag sprang efter honom. Precis innan han var över vägen kom en bil i full fart och vi hörde bara en smäll. Bilen stannade inte och där låg vår lille Leo och sprattlade. Ben sprang rätt ut i vägen och plockade upp honom i sin famn. Han var hel men ändå kom det massor av blod från munnen på honom. Något organ hade förmodligen gott sönder i honom och han kippade efter anda. Ben sprang upp med honom mot huset och jag satt kvar på gatan och bara grät och skrek. En kort sekund där efter hörde jag Ben hur han skrek, Leo hade somnat in. Hade den där bilen bara kommit en sekund senare så hade Leo fortfarande varit vid liv men ödet har sin egen vilja. Vi virade in honom i en filt och jag kände på hans tassar för en sista gång innan vi begravde honom i trädgården där han älskade att springa.

Den kvällen och natten var det värsta jag upplevt i hela mitt liv. Jag har nog aldrig gråtit så mycket och känt en så oerhörd smärta i hela mitt liv. Livet känns så tomt utan min lille vän. Många tänker säkert att jag är helt knäpp som kan bli så ledsen av att en hund dör, men han var inte bara en hund. han var min vän, en familjemedlem. Han var den som alltid var så glad när man kom hem, den som man kunde krama när man var ledsen, helt enkelt den som alltid muntrade upp en i ens mörkaste stunder. Han var snäll mot alla och älskade livet.

Nu är han borta och finns inte längre i livet. Men ett som är säkert. Han kommer alltid finnas hos mig, i mina tanka och minnen, som den finaste och bästa hunden i världen. Allt var bara en lek för honom och det är verkligen synd att det skulle sluta på detta sätt.

Nä nu kan jag inte skriva mer för nu gråter jag alldeles för mycket. Nu har jag iaf berättat för alla er så nu är det jobbiga över. Nu behöver jag inte berätta det för fler och kan sörja på egen hand.

ÄLSKAR DIG NU OCH FÖR ALLTID LILLE LEO

R.I.P Leo  080418 - 081219 (8 månader och 1 dag blev han)

                 



Här vilar vår lille Leo mellan tre träd i trädgården som han älskade att springa runt i!

Brölloppsduellen

Kom nyss hem från biografen. Var och såg "Brölloppsduellen" med Ben, en film som jag förövrigt verkligen tyckte om. Vilken tjej drömmer inte om ett riktigt sagobröllop med en vacker fin vit klänning, massor av gäster, underbar cermoni och en helt perfekt dag. Filmen fick mig att tänka på hur jag vill ha mitt bröllopp, min dröm helt enkelt. Jag är inte en av de tjejerna som vill ha ett stort bröllop i en fin kyrka. Nej, jag älskar naturen och min dröm är att cermonin ska äga rum vid en fin sjö eller på en strand i caribien med alla mina nära och kära runt omkring mig. Jag ska ha en riktig prinsessklänning, en sådan med mycket tyll och utan axelband med en lång släp. Det är min dröm.

Till sommaren, närmare bestämt den 16 maj, ska min äldsta kusin äntligen gifta sig. Det ska bli så mysigt att få medverka på ett bröllop som faktiskt betyder något för mig, eller ja inte för mig men för någon som står mig nära. En nära släkting helt enkelt. Det ska bli så roligt att få vara med och dela på hans lyckligaste ögonblick i livet. Det kommer bli ett vacker bröllop, jag bara vet det!

Nu ska jag se klart på one tree hill och sedan hoppa när i den varma sängen, morgondagen och alla des bravader kallar..

xoxo, M


   

RSS 2.0