Isla de Margarita - here I come

Detta blir förmodligen sista inlägget innan resan till Isla de Margarita då jag inte kommer sitta vid datorn imorgon. Nu har jag äntligen blivit klar med packningen, stängt väskan och vägt mina ton. Gud vad det ska bli härligt med en avkopplande resa såhär mitt i jobbet ;) kl 5 ska vi vara på plats på landvetter för in-check och flyget avgår runt kl 7 till frankfurt. Från Frankfurt kommer det ta 10h innan vi når Venezuelas fastland och där ska vi ta ett inrikesflyg ut till ön. Vi har en tuff resa framför oss men det ska bli sååå skönt och vi ska ha sååå kul! Jag ska försöka blogga där om jag hittar något internetcafé annars får ni höra av mig om två veckor.

Imorgon bitti bär det av till Halmstad. Det blir buss för min del då mamma och pappa inte kan åka upp längre eftersom min älskade faster har drabbats av lunginflamation och ligger nerbäddad. Stackare som blir sjuk nu! Men jag har inget emot att ta bussen, kommer ändå läsa min bok hela vägen, eller sova så jag kommer ha det nice.

Nu ska jag krypa i myskläderna och krypa upp i soffan och se lite på TV innan sängdags. Ha en underbar midsommar mina kära vänner så syns vi om två veckor!

Adios amigos!


Tillbaks på Anticimex

Då var det dags att inta sin plats på Anticimex kundservice för tredje året i rad. Det är helt galet vad tiden går snabbt, känns som att jag nyss började här. Igår var min första dag och jag kom snabbt in i systmet igen och lyckades hitta tillbaka till min trevliga telefonstämma. Idag är en ny dag med nya kunder och nya eviga telefonköer som man ska kapa innan lunch. En ny utmaning varje dag liksom.

Idag är det bara 5 dagar kvar tills vi åker till paradiset. Ska bli så himmla skönmt att få komma iväg och soloa och bada massor! I can't wait. Men innan dess ska midsommar firas ihop med mina nära och sedan drar vi vidare till Göteborg på lördag för avfärd mot andra breddgrader!

Nu ska här jobbas!

Avslappnad

Sommarlovet har börjat super duper bra. Har spenderat en hel vecka ihop med min älskling, något som är sällan skådat när skolan är igång. Om en vecka åker vi iväg till Isla de Margarita tillsammans med Jens och Sofia, ska bli så skönt att få komma till våärmen och bara njuta fullt ut med all inclusive, sol och glädje!

Innan vi tar vårt pick och pack och flyr över Atlanten ska jag jobba en vecka. Det blir Anticimex i år igen så inget nytt att lära mig utana det är bara att hoppa in och köra igång de gamla rutinerna! Ganska sköt måste jag erkänna, behöver inte sitta bredvid någon och lära mig ett helt nytt system och känna mig dum för att det är hyper svårt.

På fredag är det midsommar, en dag som alla andra egentligen fast med lite mer jordgubbar och mat än vanligt. Troligt vis åpker jag upp till Halmstad då vi flyger från Göteborg på söndag morgon, jätte tidigt.

Nej nu ska jag ut i solen, jag vet att inlägget blev kort och tråkigt men jag lovar att det ska bli bättre. Jag ska även lägga upp bilder från bröloppet och min födelsedag!

Ha det bra så länge!


SOMMARLOV

Gud vilken lättnad jag känner, vilken börda jag har lyft från mina axlar. Nu har jag äntligen sommarlov. Har lämnat in hemtentan och känner mig hyfsat nöjd med den så nu får det bära eller brista. Om några immar bär det av till götebrog för en veckas "semester" och mys med min älskling innan jobbet drar igång.

Tänkte bara skryta lite innan jag springer iväg för att packa mina saker. Jag fick nämligen AB (högsta betyg) på min uppsats som jag gjorde i samband med tentaplugget. Jag har hört att man får skryta med bra betyg så därför tänkte jag göra det då jag är sååå himla nöjd och superduper glad. Jag blev chockad när jag såg betyget och var tvungen att sätta mig ner pga att jag skakade i hela kroppen. Jag är så himla glad. Hoppas nu jag kan få ett bra slutbetyg på terminen så jag slipper tentaplugga under sommaren.

Vill bara rikta en liten hälsning till alla mina kära vänner i klass JURB01. Ha ett underbart sommarlov och njut av livet. Vi ses igen till hösten!

P & K




Tal till Alex och Elisabeth

För ca 3 veckor sedan gifte sig min kuysin Alex. Jag hade sedan länge bestämt mig för att hålla tal på hans bröllop och jag tänkte nu visa er mitt tal, kanske ite världens bästa tal men jag lyckades iaf få Alex att fälla en och annan tår. Det viktigaste är ju att han tyckte om det. Ni vet ju inte heller var betoningarna ska ligga och var jag tog mina pauser men ni kan låtsas att det är ett bra tal iaf ;) Here I go:

Alex och Elisabeth


Kära Alex och Elisabeth!

Ni vet ju båda hur det kan låta hemma hos oss, familjen Vivlund, vid vårt matbord.

Alla vill säga sitt och pratar i mun på varandra.

Men idag är det lite mer välorganiserat för idag föll lotten på mig att ta till orda på er stora dag och det måste jag säga, det gör jag med en sann glädje!


Jag vänder mig först till dig Alex, min älskade kusin.

Stor, stark, stilig, intelligent och välutbildad och det är nog så jag alltid har sett upp till dig, en riktig förebild!


Mitt starkaste minne är nog skidresan i Norge, även om jag själv kanske inte kommer ihåg allting utan har fått hjälp av återberättelser, bilder och filmer där jag hängde, klängde och hoppade på dig och du bara accepterade det för att du tyckte om mig med.

Och den kärleken, symbiosen, finns kvar än idag fast nu för tiden kommer jag i andra hand, nu när du har hittat din älskade Elisabeth.


Ja, Elisabeth, som du vet har jag ingen tjejkusin men allt sedan den dagen du kom in i Alex och våra liv har du för mig varit den tjejkusin jag aldrig fick.


Jag vill nu med en skål önska er all lycka ni kan få i ert framtida liv tillsammans och om ni någon gång i framtiden skulle hamna i en tvist så vet ni att ni alltid kan vända er till mig, släktens blivande jurist.

Men kom ihåg, jag utbildar mig inte till någon skiljsmässoadvokat!


SKÅL!


Hemtenta - sista momentet för den här terminen!

Då var det dags, om 1h 47 min kommer tentan läggas upp på hemsidan och då är det bara att tuta och köra!! Nu ska jag slappa den sista lilla tiden som ä kvar. Skriver igen ikväll!

Studenternas tid är här!

Man vet att sommaren äntligen är här när man för första gången ser bilar och flak susa förbi tutande hej-villt med glada studenter iklädda vita mössor. Man blir så himla lycklig då man själv vet precis hur de känner i denna stund. Om jag skulle få chansen att uppleva denna lyckans dag igen skulle jag inte tveka en sekund. Det är den bästa dagen i mitt liv hittills. Tänk att få springa ut genom Borgarskolans stora dörrar, upp på scenen, hoppa och skrika och bara känna den glädjen igen. Tänk att få stå där uppe med klassen och skrika "VI ÄR INTE FULLA VI HAR POLLENALLERGI!" istället för att sjunga studentsången. Haha studenten är något som kommer stå mig varmt om hjärtat resten av mitt liv. Mina föräldrar hade ordnat bästa studentfesten där jag kunde fira med min släkt och alla mina vänner. Vi var totalt 120 pers hemma hos oss, helt otroligt att vi ens fick plats.

Kommer aldrig glömma när jag kom åkandes i saab 9.3 cabriolet och hörde Tina Turner vårla ur högtalarna "You're simply the best". Det var vad mina föräldrar tyckte om mig och det var precis så jag kände mig i den stunden, BÄST!

Jag vill bara önska alla studenter ett sort grattis, ni klarade det, och idag är ni bäst!











Motivation

Idag har jag inte gjort något bra, ok jag har pluggat lite och ringt några viktiga samtal men that's it. Men jag har inte ångest över det.

Igår blev en riktigt mysig kväll, vi blev ett ganska stort gäng i parken som grillade och spelade brännboll. Brännbollen var ju verkligen höjdpunkten och alla verkade ha kul. Brännbollen fick mig att tänka tillbaka på min tid som elitfriidrottare. Jag saknar det grymt mycket och igår fick jag springa en del vilket inte gör det lättare för mig att hålla tankarna borta från den gamla goda tiden. Jag önskar att juag fortfarande kunde hårdträna som jag gjorde då, kunna flyga fram över häckarna med en grym speed och känna den underbara känslan när man korsar mållinjen först av alla och kliver upp på prispallen som den bästa! Jag saknar det, jag saknar det så oerhört mycket! Det gav mig en rutin i mitt liv som nu är försvunnen. Jag var målmedveten och gjorde allt som stod i min makt för att nå upp till mina högt uppsatta mål. Vart har allt det tagit vägen? Vart har min kämparglöd blivit av? I WANT IT BACK!

Jag har bestämt mig, efter tentan som jag skriver torsdag-fredag ska jag börja satsa. Träningen ska bli en del av mitt liv igen, inte friidrott då för det kommer jag aldrig mer kunna utöva sorgligt nog, men jag ska bröja träna flitigt, äta rätt och bli fit, snygg och hälsosam! Jag ska göra det, jag ska klara av det och jag kommer aldrig ge upp. Den enda gången jag får stanna är om jag måste spy, svimma eller dö! Haha

Nu ska jag ringa ett samtal och sen är det power walk med Malin

CIAO




I'm ready for take-off

Marion Jones on Oprah

Såg nyss Oprah på Tv och hennes gäst för dagen var Mrion Jones, föredeta friidrottare av världsklass. Hon vann 3 olympiska gud samt 2 brons i OS år 2000 som hölls i Sidney. Att se henne vinna 100m och slå världsrekord är något jag mins som något stort och lyckligt, något som nu suddas ut från alla historieböcker och all statestik pga att hon nu har erkänt sig vara dopad med anabola steroiden "Clear" under olympiska spelen. När jag fick veta detta visste jag inte riktigt hur jag skulle reagera. Hon var min största idol som liten och jag trodde aldrig att hon skulle göra det och hon påstår att hon inte visste att hon var dopad. Hon menar på att det hon tog var linfröolja, eller hon trodde det var det för kapslarna såg lika dana ut och hennes tränare sa åt hnne att det var linfröolja.

Jag vet inte om jag hade tagit emot något från min tränare utan att veta helt säkert vad det är jag sväljer. Att ta olika tillskott kan ge oerhörda konsekvenser, vilket vi ser ofta i idrottsvärlden, och vem vill frivilligt utsätta sig för det som Marion Jones nu får stå ut med. När FBI visade upp steroiden för henne och hon insåg att det faktiskt var det hon hade tagit och inte linfröolja bestämde hon sig för att ljuga, ljuga för FBI att det inte alls var det hon hade tagit. Fruktansvärt beslut om du frågar mig. Nu när hon har erkänt för världen att hon tog dessa droger vilar en oerhörd skamm över henne och hon blev dömd till 6 mån fängelse för att hon jög i ett vittnesmål mot FBI. Hon fick även lämna tillbaka samtliga medaljer från OS och alla hennes rekord från det året raderades.

Ja vet inte vad jag ska tro, jag vet inte om hon tog drogerna frivilligt och medvetet eller olm det var som hon berättat. Jag trodde aldrig att hon skulle dopa sig. Jag vet iaf att jag aldrig någonsin skulle göra något sådan för att höja min prestationsförmåga. Man är den man är och när man inte är på topp längre får man lägga spikskorna på hyllan istälet för att fuska till sig några extra rekord och OS medaler. Jag hoppas alla idrottare som någon gång i sin karriär ens tän kt tanken at dopa sig skäms. Tänk om, det är inte värt det, den skam som förföljer er resten av era liv är fruktansvärd!



Grillning i stadsparken med lite brännboll!

Idag är det liksom igår jätte fint väder och jag sitter inne och pluggar. Ångest men sånt är livet! Jag har dock bestämt mig för att sitta i solen en stund sen.

Ikväll är det grillning som gäller med vännerna. Tänkte ta med mig brännbollsracken om det är någon som känner för att spela. Det var så länge sedan jag spelade sist och jag hoppas de andra också är lite sugna på att spela!

Nä nu måste jag återgå till plugget, Ciao!

Brittan, Ericson Globe, here I come

Ja glömde ju helt bort min absolut bästa present, måste tyvärr komma före lagboksväskan tjejer. Av min älskling och hans familj fick jag konsertbiljetter till självaste Britney Spears konsert i Globen. Jag har alltid älskat henne och nu ska jag få se henne! Fick ävn tågbiljetter upp och så ska vi spendera tre dagar i huvudstaden! Bästa, bästa presenten!! Love you honey!

Jag har försökt ladda upp bilderna från festen på facebook men det vill inte fungera, får försöka igen sen! Nu ska jag ut och gå med lilla malin!

P & K

RSS 2.0