Victoria's Secret fashionshow 2009

Ikväll är den på, ikväll gäller det. Har väntat ett år på denna show och nu är den äntligen här igen! Victoria's Secret fashionshow 2009 visas på TV och jag bara måste se den. Så mycket fina underkläder och bikinis och annat. Hela showen brukar vara fantastisk och jag ser verkligen fram emot det!





















Länk

Nu tror säkert min vän Erik att jag har massor av läsare för han bad mig nämligen länka till hans blogg. Jag ska nog hålla läsarantalet för mig själv, men visst kan jag länka till hans blogg och jag tycker absolut ni sa kika in en sväng och säga vad ni tycker!


http://varsitysweden.wordpress.com/


God fortsättning

Ja precis. god fortsättning på er alla. Jag bestämde mig för att inte blogga över juldagarna då jag behövde ta det lite lugnt samt fokusera helt på pluggandet (vilket inte har gått så värst bra). Idag är jag tillbaka på anticimex. Jobbade en halv dag förra veckan vilket ska följas upp med 2,5 dagars jobb denna veckan. Lite klirr i kassan blir det men inte mycket. Ska även hinna med en lägenhetsvisning idag och plugga. Som ni kan se så är min dag fullpropad men vad gör man. Nu ska jag dock återgå till anticimex och alla råttor och möss. Vi ses!

Matlagning

Så här låter det hemmes hos oss när pappa ska laga mat. Först råder fullkomlig koncentation och tystnad och helt plötsligt hör man ett rop:

"Helvetes jävla löka-jävel"


Dan före dopparedan!

Ja idag är det som alla vet en dag kvar till julafton och för en gång skull har vi snö ute. Kan ni förstå det, SNÖ!! Jag tror dock inte att det kommer ligga kvar tills imorgon pga plusgraderna är tillbaka. Tråkigt faktiskt för jag ville ha snö på julafton fö en gång skull!

Just nu sitter jag på anticimex och avverkar mina timmar som jag fått denna jul! En liten extraslant blir det ju och det är aldrig fel! Nu är det bara 1h och 20 min kvar så det är skönt!

Vi hörs!

Hedersmord

När jag läste tidningen imorse så fastnade jag för en mycket intressant artikel om hedersmord. Journalisten skrev att man i Syrien skärpt lagarna gällande hedersmord men trots det så kommer folk fortfarande undan utan att bli ordentligt straffade.

I artikeln skrev man om en 16 årig flicka som blivit mördad av sin bror pga att hon blivit våldtagen. HON HADE BLIVIT VÅLDTAGEN!!! Hon blev kidnappad av hennes pappas vän som sedan våldtog henne. Hon lyckades dock fly och kontakta polisen som hämtade uu henne och placerade henne i ett ungdomsfängelse för att skydda henne. Under tiden hon satt där kom hennes äldre bror på besök och gav henne två alternativ. Antingen skulle hon gifta sig med en äldre kusin eller så skulle han heders-mörda henne eftersom våldtäckten var en skam för familjen. Flickan valde att gifta sig med sin 30 år äldre kusin men trots detta lurade brodern hennes man och smög sig in i deras hus när han var på jobbet, skar flickan i nacken och högg henne flera gånger i bröstet.

I domstol blev han dömd för mord men eftersom man ansåg att det var ett hedersmord så fick han bara 3 år fängelse. Trots fängelsedomen på 3 år släpptes han fri direkt efter rättegången pga att han redan suttit häktatd i 2,5 år.

Jag undrar på vilket sätt Syriens lagar egentligen skärptes när man så enkelt kan komma undan med ett så grovt mord.


Ett snöigt Malmö

Nu är jag hemma igen i Malmö stad. Var hemma redan kl 11 och har hunnit städa mina rum och lite annat pyssel som mamma behövde hjälp med. Jag drar mig från att sätta mig och plugga och hamnade istället här framför datrn.

Jag har haft en supermysig vecka i Göteborg. Många bilder har jag tagit vilka jag lägger upp lite senare. Även om jag vet att det nite dröjer länge tills jag får träffa Ben igen så saknar jag honom faktiskt redan. Det bästa hade varit om han hade följt med mig ner så att vi slapp skiljas åt! Men livet är hårt men visst klarar man allt om man bara vill.

Idag ska jag inte göra mycket. Plugg står på programmet vilket faktiskt är ett måste men jag såg att de har börjat med många roliga pass på Friskis så det blir kanske en vända dit för att svettas lite. Jag kan ju inte lägga av nu när jag har börjat så bra!

Hörs sen!

Leo

Tänkte bara berätta att idag är det 1 år sedan det fruktansvärda hände mig, 1 år sedan min lille pojke blev påkörd av en bil. Min lille vivsing blev bara 8 månader gammal och jag saknar honom varje sekund och minut. Många tror att sorgen försvinner sakta men säkert men jag kan tala om för er att hålet i hjärtat finns där för all framtid. Ingen eller inget kommer någonsin kunna fylla detta tomrum som Leo lämnade efter sig. Ingen kommer någonsin kunna besitta de egenskaper som han hade och vara så omtyckt som han var. Varje dag är det något som påminner mig om honom, tex nu när snön kom så flög mina tankar direkt till den dagen då Leo fick uppleva snön för första gången. Han var helt galen och bara älskade det!

Även om sorgen och saknade alltid kommer finnas där så vet jag att den lilla tid min lille krabat hade att leva var den bästa tiden i hans liv. Han hade inte kunnat ha det bättre. Han var den lyckligaste hunden i världen och jag kunde inte haft en bättre hund! Saknar dig lillfisen!










H2O = Vatten

Av att sitta på ett gym hela dagen blir man väldigt insprierad av hälsotänket och jag läste något väldigt intressant gällande vatten. Läs detta och ta till er!

1. Även lätt uttorkning kan sänka din ämnesomsättning med 3%.

2. Om du dricker 5 glas vatten om dagen minskar du risken för tjocktarmscancer med 45%,
bröstcancer med 79% och cancer i urinblåsan med 50%!

3. 8-10 glas vatten om dagen lättar smärtan för 80% av de som lider av ryggont.

4. 37% av alla amerikaner har en försvagad törstmekanism och tror därför att
de är hungriga när de i själva verket är törstiga.

 5. 75% av alla amerikaner är kroniskt uttorkade.

6. Endast 2% för låg vätskehalt i kroppen leder till problem att fokusera och koncentrera sig.

7. Bara ett glas vatten kan lätta hungerattacker


Jag ska nog gå bort till köket och hälla upp ett stort glas med friskt vatten!



Vinterkyla

Vinterkylan är här och jag tycker inte alls om det. Idag när vi åkte till gymmet så var det -11,5 grader, hur kallt som helst! Det var så kallt att näsborrarna fastnade när man andades in genom näsan. Jag är ju som ni vet på besök i Göteborg och när vi skulle till Haga (typ gamla stan i göteborg, jätte mysigt) igår så höll vi på att frysa ihjäl. Trits min Canada Goose jacka och mina curling skor så var det så kallt att vi var tvugna att besöka varenda butik för att värma oss lite.

Idag ska jag tillbringa hela dagen på gymmet. Ben jobbar till 21.30 och jag ska plugga här är det tänkt och även träna lite. Imorgon fyller Bens bror år och vi ska gå och se komikern Eddie Izzard på Skandinavium.

Tänkte också passa på att säga att jag har blivit inbjuden till bloggfest i Malmö, en fest för alla bloggare i Malmö. Det ska bli super kul verkligen!

Nej nu ska jag äta lite godis och plugga innan jag kör ett pass.



Träning!

Igår var Ben tvungen att rycka in och jobba på gymmet efter han jobbat färdigt på kliniken. Då passade jag på att träna lite. Det blev först ett Bodycombat pass med Ben, super kul men jag måste nog jobba på min boxningsteknik då det mer ser ut som att jag dansar och inte boxas. Därefter fick jag mig en 30 min lång paus innan det var dags för Bodujam, något som faller in bättre på min stil. Jag fick verklien in rätt känsla och klarade alla stegkominationer även om det var min första gång!

Idag är jag inte lika stolt ocg lad för att jag tränade så mycket, har världens verk i ryggen och kan knappt röra mig för all träningsverk. Usch! Vilken tur att jag ska ligga och plugga ett par timmar till innan vi ska baka tillsammans med Bens lillasyster. Det blir nog ett pepparkakshus idag och lussebullar! Mys...




Trött

Ja, jag är redan uppe.Ben börjar jobba om en timme och vi ska snart ta bussen in. Jag har med mig alla mina skolsaker för att kunna plugga men jag är så himla trött att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Får väl bita ihopoch bara köra, har väl egentligen inget annat val. See you later!

Kizz 13 juni 2010

Jag har på senare tid fått en riktig konsertmani. Detta året har jag varit på hela tre konserter och jag har redan bokat in nästa konsert. Den blir till sommaren, närmare bestämt den 13 juni på Malmö Stadion, och då ska jag tillsammans med min lillebror och min Ben rocka loss till Kizz. Jag köte detta som 20-års biljett till min bror som älskar musik och speciellt rock. Han l'ser ju till Musikproducent och vad är då mer passande än biljetter till detta band!

Idag var då sista dagen på denna terminen i skolan. Redovisning av Lavalmålet stod på schemat och jag undrar om jag förstod vad det handlade om. Det är ett så komplext fall men jag tror ändå att jag (kanske) lyckades uppfatta de mest centrala och de redovisande grupperna var super duktiga!

Om ett par timmar bär det av till Götet för en veckas mys men också plugg! Nu ska jag packa färdigt och njuta en stund framför brasan!



Jul, jul, strålande jul!

Ja snart är det ju faktisktjul och ska jag vara helt ärlig så har jag inte köpt en enda julklapp än. Jag är fattig (student) och vet inte hur jag ska kunna införskaffa alla julklappar innan julafto. Usch. Jag kommer heller inte kunna springa runt den 23:e för då ska jag jobba på anticimex fram till kl 12. Vad ska jag ta mig till?

Imorgon är det iaf sista dagen i skolan för detta år, dock fortsätter terminen en liten bit in på januari eftersom vi har tentan först 15 januari. Detta innebär att vi inte får något jullov (vilket vi ändå aldrig har) och jag måste sitta och plugga hela julen. Men vad ska man göra. För att inte tröttnahelt när jag pluggar så jag fixat en "morot" för att hålla motivationen uppe. Den 5 januari bär det av till London för en veckas semester. Ska bli så kul!

Nej nu ska jag återvända till Glee men innan jag kilar så vill jag på att önska mina älskade flickor, Malin och Johanna, en trevlig resa. Malin åker till Egypten på tisdag och Johanna till NY!

Malin: Se till att njuta riktigt mycket av solen och bada massor i det underbara havet. Jag hoppas du kommer hem med massor av fräknar på nosen!
Johanna: Shoppa så det ryker. Jag vill inte veta av att du kommer hem med pengar kvar på kontot! Glöm inte att besöka någon av NY alla kyrkor ;)





Snart är det nyår!


Lucia

Idag är det Lucia och jag tänkte passa på att skryta lite med JF:s egna kör, Culpakören. Här är deras fantastiska luciatåg. Ni är bäst!

http://sydsvenskan.se/webbtv/article594831/-Lucia-ar-har.html

RSS 2.0